Vyhledej
ZŠ Schulzovy sady > Co se děje > výstavy

Dvorští kaktusáři otevírají sezonu 2019 (11. května 2019)

Klub kaktusářů Dvůr Králové, z.s., pořádá v Penzion Za Vodou již tradiční akci

Redakce / 7.05.2019, Dvůr Králové nad Labem
O víkendu se již tradičně v Penzionu Za Vodou sejdou příznivci pěstování kaktusů, sukulentů a dalších exotických rostlin na OTEVÍRÁNÍ SEZÓNY 2019. Součástí této akce s mezinárodním přesahem je nejen prodej a výstava rostlin, ale také přednášky.

Sympozium je největší jarní akcí svého druhu v České republice a jednou z největších v Evropě a každoročně se na ní sejdou stovky příznivců pichlavé a jiné krásy z celé České republiky a dalších evropských států. 

Neformální setkání

OTEVÍRÁNÍ SEZÓNY 2019 začne 10. května 2019 pátečním neformálním posezením od cca 18 hod. v penzionu Za Vodou, kde se postupně sjíždí návštěvníci a při dobrém jídle a pití si vypráví jak zážitky z cest po světe, tak i pěstitelské rady a zážitky ze života.

Akce pro širokou veřejnost

Hlavní program pro širokou veřejnost se odehrává v sobotu 11. května 2019 od 8 do 11 hodin v příjemném prostředí Penzionu Za Vodou v Poděbradově ulici  ve Dvoře Králové nad Labem. 

Od rána probíhá prodej přebytku výpěstků mnoha desítek pěstitelů a každý návštěvník, ať úplný začátečník nebo odborník na slovo vzatý, si zde najde svůj repertoár rostlin. 

K prodeji jsou zde ať kaktusy, listové sukulenty (agáve, aloe, euphorbie apod), tak i další rostliny připomínající sloní nohu a další exotické divy přírody. Součástí prodeje je i drobný prodej potřeb pro pěstitele.

Další část programu, série 3-4 poutavých přednášek, probíhá cca od 13:30 hod v přednáškovém salonku taktéž v Penzionu Za Vodou. Prezentují se zde zejména poutavé fotografie rostlin a jejich životního prostředí z cest po celém světě.    

Po celý den je možno se zde občerstvit jak klasickou nabídkou jídel, tak i grilovanými dobrotami. Celá akce se koná v přátelském duchu ve velice příjemném prostředí Penzionu Za Vodou. 

Vstupné na celý den je symbolických 20 Kč.

Celá akce se koná díky dobrovolnické práci jednotlivých členů dvorského Klubu kaktusářů a s finančním přispěním města Dvůr Králové nad Labem.

Těšíme se na Vaši návštěvu, všichni jste zváni !!!

Ondřej Mikeš 

předseda Klubu kaktusářů Dvůr Králové, z.s.

www.kaktusy-dk.cz



Související články
Jedna z největších evropských akcí pro KAKTUSÁŘE se koná ve Dvoře Králové!
Vaše komentáře

Přečteno 387x