Vyhledej
ZŠ Schulzovy sady > Sport > cyklistika

Jeden z nejdrsnějších závodů horských kol v České republice Kupkolo.cz MTB Trilogy v Teplicích nad Metují začíná již za pár dní!

Redakce / 18.06.2019
Za necelé tři týdny se do Teplic nad Metují sjedou závodníci ze všech koutů světa. 3. července se totiž toto skalní město stane hostitelem etapového závodu horských a enduro kol Kupkolo.cz MTB Trilogy. Pro ty, kteří nechtějí absolvovat celý závod, nabízí organizátoři možnost registrace pouze na poslední etapu.

FOTOGALERIE - Jeden z nejdrsnějších závodů horských kol v České republice Kupkolo.cz MTB Trilogy v Teplicích nad Metují začíná již za pár dní!

Kupkolo.cz MTB Trilogy již poosmé láká na kvalitní zážitky po celou dobu závodu. Tento etapový závod, který startuje prologem a pokračuje dalšími třemi etapami, si získal zájem postupně v Čechách, Polsku, Maďarsku, ale také v Americe nebo Novém Zélandu. 

DĚTI VEMTE SEBOU :-) Krom demo kategorií pro juniory nabízí závod opět podvečerní závody v areálu startu a cíle v Teplicích nad Metují. Takzvané Trilogy KIDS je připravené každý den pro všechny od těch nejmenších sportovců na odrážedlech, až po ty starší, kteří už klepou na bránu puberty. Závody nejsou jen o jízdě na kole, ale prověří také celkovou všestrannost prostřednictvím hodu na cíl a dalších překážek během závodu.

Závod je zárukou toho pravého, co biker od závodu očekává – pot, krev, slzy a adrenalin. „Trilogy není jen o tom závodění. Je to i o tom setkávání s lidmi podobného ražení, o posezení po závodě, v tomhle je ten etapák kouzelný, že se večer všichni sejdeme a máme možnost si popovídat. Chceme, abychom si to všichni užili. Jak my organizátoři, tak především závodníci,“ říká ředitel závodu Véna Hornych.

Celý závod je pro ty, kteří mají zvládnutou základní i pokročilou techniku horské cyklistiky a nebojí se jezdit i cestami, na které při vyjížďce běžně nenarazí. Těm, kterým se prozatím nepodařilo natrénovat na celý závod, otevřeli organizátoři tradičně poslední etapu s názvem Vraní hory. Tato etapa závodníky zavede jak do Čech v okolí Jánského vrchu, tak i do Polska. Bonusem pro tyto závodníky je závěrečný večer určený pro všechny závodníky. Tradičně je pro ně připravena menší party s občerstvením a slavnostním ceremoniálem po celém čtyřdenním závodění. A třeba právě ti, jejichž kolo zamířilo jen na poslední etapu, zjistí, jaké kouzlo je v celém závodu a začnou trénovat o něco dříve.

Registrace na webu: www.mtbtrilogy.cz/registration

Foto: Jiří Bošek BÓŠA

Podívejte se na videa z předchozích let - stojí to za to! :-)


Související články
Jeden z nejkrásnějších závodů na horských kolech Kupkolo.cz MTB Trilogy BUDE a už zná svou podobu!
Související odkazy
Web organizátorů
 
Vaše komentáře

Přečteno 2607x