Vyhledej
ZŠ Schulzovy sady > Sport > gymnastika

Gymnastky ze Dvora Králové na Eurogymu 2016

Redakce / 26.07.2016, Dvůr Králové nad Labem
V pondělí 18. července 2016 se vydala patnáctičlenná výprava ze Sokola Dvůr Králové do Českých Budějovic na gymnastický festival - Eurogym 2016. Děvčata zde svým pódiovým vystoupením reprezentovala Českou republiku.

FOTOGALERIE - Gymnastky ze Dvora Králové na Eurogumu 2016

Eurogym je gymnastický festival – je to největší evropská akce určená pro mládež. Letos se v Budějovicích konal jubilejní desátý ročník, na který se sjelo přes 4000 účastníků z devatenácti zemí.  Byli tu zástupci Belgie, Dánska, Estonska, Finska, Francie, Velké Británie, Řecka, Německa, Maďarska, Islandu, Itálie, Lucemburska, Norska, Portugalska, Ruska, Slovenska, Švédska, Švýcarska a České republiky.  Nejpočetnější byla výprava Portugalců, která měla přes 780 členů. Účastníci byli ubytováni ve vysokoškolských kolejích, kde se i stravovali.

Po celém městě panovala úžasná atmosféra. Tančilo, zpívalo a cvičilo se na všech ulicích, při čekání na MHD, v autobusech v menze zkrátka na každém kroku. Budějovičtí přijali festival velmi dobře. Fandili, mávali, troubili, usmívali se a byli vstřícní a milí, i když tato akce byla pro celé město a jeho obyvatelé velmi náročnou zkušeností. Bylo krásné sledovat, jak celé město žije. Mladí lidé si mezi sebou vyměňovali své zkušenosti, předváděli, co umí a navazovali nová přátelství. 

V ulicích Budějovic byla postavena čtyři pódia, na kterých se výpravy prezentovaly svými vystoupeními. Vystoupení byla různorodá. Střídala se zde gymnastika s tance, aerobikem, baletem, rokenrolem. Vystupující měli rozmanité kostýmy a každé vystoupení doprovázela hudba. Zkrátka bylo stále na co koukat. Naše děvčata vystupovala na dvou pódiích. V centru města na náměstí Přemysla Otakara II a na Sokolském ostrově. Prezentovali jsme se vystoupením s názvem „Tancuj, dokud můžeš“, ve kterém se gymnastika prolínala s tancem. Obě vystoupení se našim gymnastkám vydařila a sklidily zasloužený potlesk. 

V rámci pobytu jsme také absolvovali čtyři workshopy. První dva byly v krásném sportovním areálu v Hluboké nad Vltavou. Zde naši výpravu čekal fotbal, kde se děvčata naučila pár triků s míčem. A lanové aktivity, kde děvčata překonávala sedmnáct lanových překážek ve výšce deseti metrů. Další dva workshopy byly na Sokolském ostrově. Zde nás čekala trampolína a protahování spojené s balancováním.  

Při našem pobytu v Budějovicích jsme užívaly každou volnou chvíli. Fandily jsme, byly jsme na plovárně, v kavárně i na zmrzlině. Součástí celé akce byla tři velká vystoupení v Budvar aréně. Celou akci otevíral zahajovací ceremoniál, kde byly představeny všechny zúčastněné země a bylo k vidění mnoho krásných vystoupení. Po ceremoniálu byla uvítací párty pro všechny účastníky. Druhou velkou a hlavní akcí byl Gala večer. Zde se každá země prezentovala svým vystoupením. Čeští reprezentanti se představili vystoupením na velkých trampolínách na námět filmu Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

Třetí velkou akcí v aréně byl závěrečný ceremoniál, který uzavíral Eurogym. Opět bylo k vidění několik krásných vystoupení. Na konec ceremoniálu Česká republika předala vlajku Belgii, která bude hostit příští Eurogym 2018. 

Po skončení ceremoniálu byla rozlučková party. Tančilo se, účastníci si vyměňovali reprezentační trika, každý fotil, natáčel - prostě to žilo. Bylo na čase se rozloučit. Každý kdo tuto akci prožil, si přál, aby ještě nekončila. Naše výprava si celý týden náramně užívala, zpívaly jsme, tančily, cvičily, fandily a hlavně potkaly jsme mnoho báječných lidí, které baví to co nás. Užily jsme si plnými doušky skvělou a nezapomenutelnou atmosféru, kterou Eurogym nabízí. 

Velký dík patří v první řadě Andree Šedivé – autorce našeho vystoupení a také všem našim děvčatům za vzornou reprezentaci České republiky. 

A. Erbenová


Související články
Bronzové medaile z MČR v Team Gym - skvělý úspěch sokolkých gymnastek!
Vystoupení gymnastů na valné hromadě Sokola
Královédvorští gymnasté na Libereckém poháru
Noc Sokoloven ve Dvoře Králové potěšila cvičence i diváky
Vaše komentáře

Přečteno 827x